torsdag 28 oktober 2021

Mitt i en flytt!


När jag bodde i Norge (Oslo) på 70-talet så sa jag att jag aldrig skulle äga mer än som rymdes i en folkabubbla (f.ö världens mest sålda bil). Jag hade en sådan och körde den både dit och sedan hem flera år senare med hela bohaget. Förutsättningen var ju att kunna hyra möblerad bostad.

Jag är ju inte sådan som fungerat i en kärnfamilj (läs eller lyssna på min bok "Utanför Normen") och har därför bott lite här och där i världen. Och visst har jag försökt i flyttar att komma ifrån, men kan ni tänka er...jag hade alltid sällskap av den där Lager.

Nu är det dags igen. 

Kör alla lätta kartonger själv för att få ner volym när flyttfirman kommer på måndag.

Nu är det spisrengöring, fönstertvätt, laga skruvhål och tvätta lister och väggar. Har en fantastisk organisatör i K som far fram som en virvelvind och samtidigt skapar tydliga strategier för hur lådorna ska staplas för att logistiskt passa in vid in och urlastning.

Trots åtskilliga flyttar och trots att jag betydligt minskat ner både tillhörigheter och övrigt bohag (skett genom negativ delning om ni förstår vad jag menar) och att jag förra flytten körde iväg ett halvt landsortsbibliotek och två täckta minilastbilar med prylar, prylar och åter prylar så har jag grejs så det förslår och som jag släpar med mig varför vet jag inte. Dessutom ringde en god vän till mig och påminde att jag fortfarande hade lådor och tavlor i ett magasin där jag bodde för fem år sedan. Sen har jag grejer uppe i Hälsingland också.

Borde döstäda. Skulle ju vara lämpligt nu i samband med flytten, men tänker så här att vartefter jag packar upp nästa vecka så tar jag ett nappatag med alla artefakter som jag samlat till alla mina barn, så delar jag upp och delar ut efter var och ens tillhörighet. Ja, så gör jag!