söndag 30 maj 2010

Treåring på tvåhjuling, August fyllde år


Så har man en treåring hemma då, med allt var det innebär av nästan ständiga leenden åt hans upptåg och kommentarer.

Igår fyllde han år. En årsdag som vi firade stort eftersom hand födelsedag i år sammanföll med Buddhas Vesak, det vill säga Buddhas Födelse, Upplysning och Död.

Vi gjorde kuvert med pengagåvor i och åkte till Viharan i Jakobsberg där massor av människor hade samlats för att fira. Några satt i retreat och mediterade medan andra förberedde en riktig festmåltid först för munkarna, fyra från Sri Lanka och en från Burma - sedan fick alla andra äta från gående bord.Det är alltid en sådan varm vänlig inbjudande stämning på detta Sri Lankesiska buddhistiska tempel. Maten är alltid Sri Lankesisk och utan att snegla mot de tidigare ockupanterna England. Starkt, syrligt, salt, och uteslutande fisk och grönsaker.

Kan själv!

August hyllades med välsignelse av Bhante Siri Dhammaratana, prior på templet och ficki sitta bredvid honom under en kort ceremoni. Det var en stor kontrast mot morgonens uppsluppna och lite smålustiga firande på sängkanten. August väcktes med stort paket, nybakade våfflor och varm mjölk. Efter att vi sånghyllat vände han sig jättegrinigt om och viftade med armen och sa: Gå, Gå - jag vill sova, Efter en kort paus med välling så vaknade han till samma glada normala August och fick en knallblå cykel - en riktig tvåhjuling.

Efter tempelturen kom vännerna över för tårta och kaffe och med brandbil i paketet.

Stor kille, tre år, snart börjar han gymnasiet!! Tiden går så förbannat fort.