onsdag 15 mars 2023

Yes, Lovisa hemma från NY!

Vi har inte setts på långt över ett år. Känns väl lite sisådär att inte se ett av sina barn på så lång tid. Kärlek i morse när hon kom med flyget - samma underbara tjej som vanligt. Hemma i nästa två veckor nu. Rissoppa, leverpastejsmörgås, kaffe, och stekta dumplings hemma hos morsan tillsammans med Alma och August, alla de tre senaste ungarna samlade, mysigt.

Ytterligare ett önskemål är korv stroganof, så det får det bli i veckan. Känner igen det där när man varit borta från Sverige länge, de där smakerna som får en att känna tillhörighet - för mig var det !"svenskt kaffe" efter Londonåren. Semla och svenskt kaffe.

Jag har en fäbless för det absolut onyttigaste (ibland). Med sig i bagaget hade Lovisa tre paket frukostflingor från närbutiken i Brooklyn, härligt självlysande och bäst idag till lunchen, en skpål med fet mjölk och amerikanska flingor med marshmallows. Det är det där havregrejset som gör att de framstår som allsidig kost och nyttigt.

Påminner mig om ett paket cig jag köpte i Kina. Istället för varningstext stod det översatt "Rök mig, det är bra för dig". Men de här flingorna var ohyggligt goda...så det så!