lördag 9 juni 2007

Det sliter hårt

Tabberaset ska ha semester snart - inte från bloggen, men från värvet. Spurten inför den stora sommaren inleddes förra veckan och kvar finns ett större projekt som ska "i hamn" inledningsvis på måndag + ett par småintervjuer och ett större beställningsjobb för hösten.
Det värsta är ju att bäst man hyvlar så blir det spån och plockar man upp något av spånen så har man upphöjt dem och då finns det plötsligt anledning att hyvla igen.
En stor del av min tid går åt till att "spåna" och sedan göra något av alla dessa spån där de flesta är återvändsgränder och några utvalda blir gyllene.
Klas Lindberg

Togs in av TV4 igår morse och reste till Vimmerby dagen innan då "morgonsoffan" sändes från Astrid Lindgrens Värld. Det blev en sen torsdag - träffade folk som jag inte träffat på länge och det blev snack i timmavis. Så kom Klas Lindberg körande från sitt jobb som kökschef på Ramkvilla Wärdshus med det ena tråget efter det andra med råvaror.
Alltså, maskineriet för några minuters matlagning en fredag är gigantiskt, men genomslaget är enormt.
Steffo Törnqvist

Tyvärr har matminutrarna blivit snuttifierade från fredagssoffan. Det är lite synd för just om fredagen brukar ju Steffo Törnqvist vara en av två programledare och han är otroligt intresserad och kunnig och rapp i käften. Jag gillar hans slängar och blixtsnabba småelaka kommentarer. Han är aldrig generad över att visa lust.
I går morse var han flankerad av Annika Hagström. Vi har träffats någon gång tidigare på någon middag som ingen av oss mindes. Igår morse var det ett behagligt möte, inte minst för att hon upprepade gånger deklarerade hur mycket hon gillar min bok och hur mycket hon lyssnar på mig i Meny vilket kan läsas som att jag är otroligt lättsmickrad.
Förr kunde jag inte alls "ta" smicker utan viftade bort det för att gå vidare. Idag känns det bara trevligt att kunna vila i det faktum att omgivningen omskattar mina kvaliteter. Jag förstod att det aldrig annars skulle kunna uppstå en jämvikt mellan kritik och support, balans.

Det har alltså inte blivit så mycket "sova" den senaste veckan och igår kväll var det trevlig studentfest hos min stora sons klasskompis tillika våra vänners dotter. Kokt lax, kallrökt lax, såser och röror, sallader, inläggningar och majestätiska ostar, jordgubbar, choklad, mango. Underbart att sätta sig ner och njuta.