lördag 2 december 2006

Provläs


Nu finns "Döden i skogen" i bokhandeln och på nätet och på Bokia bjuds läsare in att pröva ett kapitel i boken. Gör det!

Lovisa 7 år GRATTIS


Katastrofen låg på lut i pass 30 sekunder och räddningen blev Svensk Kassaservice på centralstationen i Stockholm. Jag började förmiddagen med att montera tårtorna till dotterns sjuårskalas, 13 ungar skulle ha lasagne och jordgubbsmoussegräddtårta. Hustru Na langade in lasagnen och jag vispade och fyllde och spritsade. Tio över ett slog det mig, för sjuttsingen, jag ska åka till Bangkok i morron - och har bara 100 spänn i pluskan! Klockan tio över ett är alla kassaservisar stängda, noll service alltså och stålarna låsta på postgirot (f'låt, plusgirot) till måndag, ungefär när jag landar i Thailand och då är det för sent.
Räddningen var alltså centralen så när ungarna var satta framför lasagnen pendlade jag in till stan och åkte hem nedkletad med thaibath och SEK.

En vuxentårta blev det med en syrlig svartavinbärsgele på toppen och så en barntårta med extra mycket jordgubbssylt och mousse, varmvispade tårtbottnar som i det närmaste hade konsistensen av mandelmassa, barntårtan med ett bottenskikt av "döbakt" potatismjölbotten, jag vet inte vad man ska kalla den, men det är lika mycket potatismjöl som vetemjöl. Det blir ganska klibbigt och ska man ha en blötare fyllning så passar det bra för det släpper inte igenom något. Fuktspärr skulle man kalla det om man är byggmästare.

Hellyckat i alla fall med gammaldags barnlekar som håller än! Och en liten katastrof med en pojke som blev lite ledsen, men som sen blev glad och en flicka som fick ont i magen (älskar lasagne) och nu är det några ungar kvar som liksom dröjer sig fast och har sagt till mammorna som ringt att de bara ska vara kvar liiiite till.
Tårta - slut!

Överraskning


Visst blir man överraskad för man tänker ju inte att folk känner igen en bara för att man skrivit en bok, det ligger ju liksom utanför en själv. Och jag blir faktiskt en smula generad.
Tack Jessica för omnämnande på Kinnas Blog där det handlade om julens hysteri.