söndag 2 januari 2011

Ostron - passionVi upptäckte hemma att en passion måste underhållas, vi menade att ett en relation flödar ut i något utspätt vattnigt så snart passionen flyr.

Hemma är vi ganska så bra på att hålla passioner levande.

En av våra passioner, som också underblåser många av våra andra passioner - bland annat den för varandra - är Ostron. Ingen som läser den här bloggen kan ha misstagit sig och inte förstått detta faktum. Söker man på "ostron" upptäcker man lite av vår gemensamma passion.

Ostron ska kunna poppa upp närhelst i vardagen och till fest. Till det sistnämnda bara serverat stående innan vi sätter oss vid bordet. Igår sittande i soffan före middag då en låda sedan nyårsaftonen blivit över av fina #3 från Normandie. Rodjana öppnar renare än jag själv och serverade med lite chipottle tabasco och nyskuren Lime.Precis det vi behövde. FLytten har gjort oss ganska hängiga och en smula uppgivna, mest för att vi inte tycks få plats med allt vi plockade ner från den lilla lägenheten och vi famlar lite i blindo för att organisera oss i det nya huset, vet inte riktig var olika saker ska ställas.

Jag själv har ångest för att ställa undan sådant jag kan tänkas behöva. Att plötsligt stå där och behöva gå upp på vinden för en pryl eller klädesplagg och behöva rota genom 20 kartonger.

Samtidigt ser vi nu när vi klarat oss utan en "djevfla" massa föremål som ligger nedpackat att vi egentligen klarar oss alldeles utmärkt utan. Upp på vinden med det bara.

Ska ägna dagen åt att skriva på lådornas innehåll så noga det nu går så att vi kommer till ett avslut med flytten.