Gjorde en "frysenrensning" för en tid sedan och längst in låg det frysta skalsdjursgrejs som inte var frostskadade utan alldeles utmärkta.
Ett par rullar glasnudlar, vem har inte det i skafferiet? och så de där vanliga kryddorna och såserna till.
Så här enkelt är det, en "jam wunzen taleh" (wunzen är glasnudlar och taleh är skaldjur eg. havet. I Thailand så säger jag något i stil med "pom pay wai nam titaleh")
Lägg glasnudlarna i kallt vatten några minuter. Koka under tiden upp vatten och vält i skaldjuren. Låt bara sjuda till och sila från, spara kokvattnet som får koka upp igen. Sila från nudlarna och släng ner i kokande skaldjursvattnet. Koka i tre minuter. Klipp med en sax några gånger i koket annars blir nudlarna helvetiska att äta. Så där ja, upp i durkslag.
Lägg lite grönsallad blandad med kinakål och fint skuren bladselleri i botten, vält upp de ljumma glasnudlarna och sedan skaldjuren. dekorera med späd bladselleri. Dunka på rejält med fisksås över anrättningen och rejält med krossad, torkad, rostad chili för hettan.
Varsågoda!