torsdag 19 oktober 2017

Enkelt, lyxigt och vansinnigt gott



Nisse på Hemse hotell hade inte fel när han sa: "tramsa inte med husmanskosten". Egentligen handlade det om lammstek, tramsa inte med lammet! Kör steken i ugnen och låt smaken av lammköttet klinga solitärt och tillsätt smakkamrater i tillbehören.



Tänkte så i helgen som var. I frysen fantastisk kronhjortsfärs, i kylen nyplockade och rensade trattisar och grädde och smör, i förrådet en påse delikatesspotatis. Ja ni förstår?!?! Tramsa inte, bara kör.
Färsen rördes bara och lades ihop till lagom stora biffar (bitoks). Den här här behöver vare sig vatten, grädde, ägg eller ströbröd!
Stektes först hett på båda sidor och sedan långsamt till en innertemp på 51 grader!



Halvera potatis, olja in och släng över en fem sex halverade vitlöksklyftor och lite flingsalt. Kör i ugnen.
Såsen då, Steksky, lite viltbuljong över stekta trattisar som mjölats lite lätt mot slutet av stekningen. Låt simma till sig och häll på varm grädde. Låt sjuda. Salta.

sådär jag, inget trams!

Gott