söndag 18 juli 2010

St(r)ängnäs idag - hermetiskt tillslutet

Christer Lingströms bygge av nya Edsbacka Bistro Strängnäs, så här långt. Ser lovande ut.

Det här är Sommarsverige.
Dagsutflykter med hela familjer - Nä, gören Er icke besvär för si på sommar'n då stängs det.
Man undrar hur de tänker?

Vi åkte våra tio mil till Strängnäs idag. Mest för att se Channa Bankiers utställning, gå på keramikens hus och äta glass i landets mest prisvärda glassbar, den mitt emot Keramikens hus. Glassbaren var öppen, allt annat stängt - hur kul är det?

Man skulle ju kunna säga att vi var dumma som åkte hela vägen till Strängnäs utan att kolla vad som är öppet, men min erfarenhet av sommar är att det är öppet och idag är det väl ens inte stängt en långfredag som förr.

Synd - vi hade gärna sett Channas utställning.
Och vi hade gärna gått in och hälsat på i Keramikens hus.
Vi hade gärna köpt hemlagrad ost i Ostaffären.

Ser ni den här skylten i Strängnäs och har den allra minsta smak för glass - gå in! Det är glassbaren Blå Hjorten som har ett 60 tal olika smaker på hårdglass och som öser glassen i skopor snarare än kulor

Trösten över att allt var stängt blev glassen och domkyrkan för trots flera vändor till stan tidigare för en radioserie med Christer Lingströmhar jag aldrig varit inne i domen - nu har vi lagt till den erfarenheten.

I Radioserien (tryck på länken "Christer Lingström") går vi i gränderna och på kullerstensgatorna som Tore Wretman en gång gick på som grabb, och så lagar vi en massa mat.

Idag var Strängnäs stängt - ingen turistansvarig som kan ruska liv i strängnäsorna?

Den lilla Prinsessan Isabella var dotter till Johan III och avled 1566 bara två år gammal. Hon ligger begravd under stenen i Strängnäs Domkyrka