fredag 21 april 2017

Det är natt och det har varit hett då sätter annan lusta in!I mörkret efteråt, famlade hans hand mot nattygsbordet, sökande. Ett paket, en ask tändstickor och han strök eld efter att ha fumlat ut en Pall Mall utan filter satte den till munnen, allt flammade till, snart bara glöden som illade rött i rummet och aningen av cigarettrök i strimmor. Drog ett djupt bloss, höll kvar, lät det verka och blåste ut som i en utandning, inte för hastigt, drog tillbaka in i näsan, njöt och kände den där långsamma försvinnande sköna tillfredställelsen av att vara till.

Någonting åt det där hållet var mitt försvar för att fortsätta röka. Ständig askkopp och cigarettpaket på nattygsbordet, sista blosset i sängen och första ciggen redan innan jag vaknat ordentligt, andra vid bordet och kaffet, tredje straxt därpå.

Det där gick ju inte men länge förfäktade jag att tillfredställelsen aldrig är bättre en cigaretten i mörkret efteråt...sicket trams!

Första tre kartongerna av 120 klara


I natt när min livskärlek somnat nära och med lugna doftande varma andetag smög jag försiktigt och tyst upp, kryssade mellan flyttkartongerna ner till köket. Lockande stekt kall entrecote i kylen, överblivor sedan lunchen. Skar i tunna skivor, fin yta och rösarött i köttet under 48 stekgrader absolut.

Blandade med en annan "överblifva" krispig isberg. Skar rödlök i lövtunna båtar, vitlök som krossats och sedan hackats fint. Blanda med händerna, krossa två torkade och svartrostade thaichili, en tesked
Nam prig Narog och limejuice, blanda igen. Häll över rikligt med fisksås, lite steksky och en liten skvätt soja. Sådär ja, blanda igen och tvätta händerna före och efter allt blandande och ta sedan absolut inte på ädlare kroppsdelar såsom ögon och annat som har hinnor!

Det här mina vänner är riktig nattamat (sandelträkokta laxfenor i lös gelé undantaget). En jam nguea som kan byggas ut i oändliga former. Mer om detta här!Så till en liten flyttrapport. Jodå, det går så sakteliga framåt. Fortsätter sortera ut och bort och har ändå nått en början med tre färdigpackade boklådor. Sen vet jag att det här kommer att gå i rasande fart. Lördag nästa vecka klockan åtta om morgonen kommer fyra starka herrar hit och lastar. Natten till nästa söndag sover vi plötsligt centralt!