torsdag 21 februari 2019

Brunchen en helgstomme

Hemmabrunchen SKA ha ostron på bordet i vårt hus

 Alltså, finns det något härligare än en brunch.
Förrförra helgen var vi på Steninge Bruk och åt en alldeles förträffligt rik brunch som bara saknade en sak – skaldjuren. Annars Sveriges längsta grill, mängder av grönsaker i de där formerna som överraskar; tre olika rödbetor i olika smaksättningar, röda morötter, sallader. Steninge var förresten med i inslaget av 

Vårt eget brunchbord
Mästerkocken igår och när vi var där satt en av de tävlande kockarna och skroderade vid bordet bredvid. Tävlingen är ju avslutad för länge sedan, men eftersom han var där och läst sig väl smaka kan man misstänka att det var han som vann – vi får se, ett tag kvar till finalen.

Amerikanska pannkakor närmast (missade att handla lönnsirap men rårörda bär är inte fy skam.
Förra helgen hade vi vänner på besök på vår egen brunch. Hemmabrunchen kan självfallet inte bli lika rik som bortabrunchen.


Vi bakade bröd och semlor, skar fruktsallad, knaperstekte bacon och lagade en krämig äggröra. Rårörda blåbär, rårörda lingon och en söt sylt på sommarens plommon till jästa amerikanska pannkakor, smothie på banan och lingon på hemgjord isad havremjölk och framförallt ostron med grillad citron.