torsdag 10 juli 2008

Odlingsprojekt och böcker för mattans hösthäng och eftertankens vinterideJag håller på med ett sommarprojekt om odling och äta, tradition, upplevelse, behov tillagning. Det är rasande spännande och finns så mycket optimism och glädje inkapslat. Mer om det så småningom.

Just nu ligger ytterligare en bok på tryckning - kommer om bara några veckor. En biografi över Arne Ljungqvist: Dopingjägaren.
Har manus så gott som klart för ytterligare en som jag arbetat på av och till i 14 år, en riktig långbänk som fått växa fram med olika etàt som fått ligga, mogna, mögla för att omläsas och ältas. Senast läste några pålitliga goda vänner som jag bad ha synpunkter, och det hade de. Sista omskrivningen nu i sommar (snart klar 46 kapitel, en tjockis med andra ord) så får vi hoppas att jag kan komma med boken till jul.
Till bokmässan presenterar jag inte bara Dopingjägaren utan då kommer Astrid Lindgren boken "Järnspisar, hackekorv och tabberas" i en efterlängtad kartonage efter att ha varit slutsåld i sin inbundna upplaga en längre tid. En annan bok som också är utsåld är "Döden i Skogen" som kommer som pocket i höst, bra för dem som vill släpa in boken i naturen och ha den som vägvisare i jakten på dolda avrättningsplatser.