lördag 12 februari 2011

Baka tunnbröd i morgon söndag
I morgon söndag bakar vi tunnbröd i den gamla bakugnen på Hersby Hembygdsgård. I Stenhuset berättas brödets historia som går tillbaka till kulturens vagga Mesopotamien mellan Eufrat och Tigris för 9000 år sedan, bibliskt länge sedan.Som vanligt, kan man säga, kommer Klasrofiol för att spela. Tre aktiviteter i en alltså, brödbak med väldoft, föredrag med kunskap och musik med välljud. Äh, vi lägger till ytterligare en upplevelse under soliga vintersöndagen: Kaffeservering. Passa också på att besöka vår tidsenliga butik. Jag rekommenderar äldre nummer av Hembygdsföreningens tidning Bygdebladet, eller äldre editioner av vår skriftserie som finns till salu jämte annat smått och gott.

Gör brödbaket till en söndagsutflykt och den som har en degklutt själv hemma som ligger och skräpar - ta med den, sätt igång surdegskulturerna och låt jäsa över natten - Du är välkommen att testa kvaliteten på degen i den heta, glödande, underbara, bakugnen.

Rörligt prat till stilla bilder om det som sker i morgon kan Du titta på i Sollentuna Lokal-TV. HÄR. Tryck på rubriken "Tunnbrödsbakning".