söndag 3 november 2013

Hallå Vakna - det ville jag göra med DN, men det verkar utsiktslöst!

Blev uppringd av en trevlig dam som sålde DN. Lördag och söndags-tidningen + fritt på DN.se.
Det skulle kosta 600 kronor för ett halvår, inga vidare obligations.

Sedan dröjde det, och dröjde, ingen tidning kom.

Jag ringde.
"Hallå Kundtjänst....bla bla", så förklarar jag situationen och säger att jag misstänker att det kan ha skett en förväxling mellan nya adressen på Lugnet och den gamla i Hollywood.

Kundtjänst:
"Näe, vi har ingen beställning" Okey sa jag, kolla extra noga. "Ja, nu ser jag det ligger en beställning här, men den är i Hollywood och från 2007, va bra, ska Du fortsätta då?"

Hmm.
Jag förklarade allt en gång till.
"Ja nu ser jag att Du flyttat till Lugnet"
Vad bra, sa jag. "Ja, men det finns ingen tidningsbeställning dit, vill du ha DN så kan jag greja det, Du kan få helger för 1200 per halvår." Jag svarar att jag blev erbjuden exakt samma sak för halva det priset. "Hörredu vi har så många olika erbjudanden så!"

Okey.
Hur kommer det sig att Du har min nya adress om inte beställningen har gått fram. "Ja du har ju adressändrat". Inte till DN och inte till myndigheter än. Alltså jag tror att du inte riktigt vet hur man fiskar upp den där beställningen jag gjorde för 600 spänn i kvartalet och nu försöker blåsa på mig åt annat.

Då svarar människan:
"Jag tycker det inte verkar som om Du vill ha DN!"

Jag:
"Koppla mig till någon som begriper bättre, Du tycks ju inte ens ha hajat att jag är ute efter den prenumeration jag redan tackat ja till".

Blir kopplad till kollega


I luren en telefonsvarare; "Välkommen till Dagens Nyheter, växeln är nu stängt, ...bla bla bla."