![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCWaxbw41EkiI5JjCOYIsTU3q-gdQDujA0iawHGc4PBm9ayxmuiiuwR4NXVzEiYp8CicDPjMCZ_iK0CsYe6rKZOHG3658Mv60zVhaew5l2Kq-aaCAxItRDOhrpryIRnD1y3hzU8clAxP4/s400/squash+thai+blogg+DSC_0007.jpg)
Squash som det finns sådan mängder av nu får ersätta den thailändska sommarpumpan (fak eller feng) i den aromatiska och heta Geng gai fak, (kyckling stuvad i röd curry med squash.
Gör så här: Heta upp en stekpanna och fräs 200 g kycklingbitar i lite olja. Rör i 1 dl röd currypasta och fräs vidare. Häll i en burk kokosmjölk och låt puttra i tio minuter. Skala en ung squash och skär i tre cm tjocka bitar, dela som halvmånar och lägg i stuvningen. Smaka av med fisksås, några nypor socker och rikligt med queen basilika. Squashen ska ha kvar bitmotstånd, då är grytan klar. Servera med nykokt ris.