tisdag 29 juni 2010

Romlåda från egenryckt strömming - en succé


Tack Sten Melin för båttur, strömmingsfiske och recept - detta med låda på strömmingsrom ska hädanefter vara min melodi!

Morsor ska vara ute under parasoll och åka baklänges på rullatornDet var precis det vi ägnade oss åt häromdagen i köksträdgården - det är 100 meter att gå, men min gamla morsa är skröplig i benen så det tar en halv dag att ta sig den sträckan med rullator. Sent omsider framme kunde hon sitta under parasoll i grönskan och njuta.

Så skulle vi dra hemåt och gå tillbaka de hundra metrarna till bilen, grusad gångväg som inte alls är så lätt att ta sig fram på med små hjul på rullatorn.

-Sätt Dig här, sa jag och markerade med handen på gångverktyget och morsan satte sig med ryggen mot färdriktningen och så började en färd över stock och sten. Jag tror inte hon varit så skraj och samtidigt skrattat så mycket sedan vi åkte berg och dalbana i Furviksparken 1962.

Så kom vi till ytterligare en insikt. Vad praktiskt det vore med rullstol - det är ju inte en kapitulation utan ett frihetsredskap för den som har dåliga ben - då kan hon följa med överallt och det vill hon ju. Sagt och gjort, den ständigt närvarande husläkaren skrev remiss igår och idag fick vi bekräftat att rullstol levereras på måndag. Ibland blir man överraskad över att Vårdsveriges kvarnar mal snabbt som tusan.