lördag 15 januari 2011

Äter folk det här? Korvmojskrubb.
En riktig korvmoj väljer ut de bästa av korvar, kokar potatis till det godaste moset, rör egen räksallad, hackar saltgurka till egna gurkan med majonäs och väljer det bästa brödet med kortast hållbarhet.

Det där är ju en drömbild, bara några ytterst få lever upp till det jag beskriver och då anser folk i gemen att det inte längre är någon riktig korvmoj för där ska det vara sekunda skit att äta.

Vill man ha sådan skräpmat - ta en korv med mos på Statoil eller säkert också någon annan mack med skräpmatsservering, men det var på Statoil jag var nu. Jag köpte en mosbricka häromdagen med två korvar.

Båda korvarna hade redan stekts och hämtades till min mosbricka från någon slags värmeanordning ovanför det där som med mycket fantasi kan kallas för grillrack - rullar som steker korven. De kallades för någonting med "gourmet" kanske var det "gourmetkorv".?

Det var en pinsam dålig spis och fick mig att undra när jag frågade biträdet bakom disken om inte de så kallade gourmetkorvarna varit uppvärmda för länge. "Nej inte nu under lunchen då är det en väldig åtgång på dem". Alltså - äter folk den här skiten dagligdags?

Middagsmaten i kväll, tom yam goong (räkor)För mig handlade det om ett alldeles för oplanerat lunchglapp mellan två superviktiga möten, ett förläggarmöte och ett projektmöte, det senare i stan. Eftersom jag samtidigt och däremellan och till sist skolade in lillgrabben på hans nya dagis fanns det inte en chans till en bit mat vare sig före, under eller efter.

Jag tänkte att, "äckligt" inte är ett ord som jag brukar använda om mat då jag har den goda smaken att vanligtvis välja rätt (för den som fattar var väl det ett ganska kul ordvrängeri?).

Vi äter sanslöst bra luncher vanligtvis och hemma skämmer vi bort oss med att bara handla det allra bästa. Det här var äckligt. Statoillunchen förpassades oäten till en papperskorg på macken och jag hade turen att kunna skölja ner den skit jag redan råkat smaka, med en cocacola.

Vi är ju några stycken som har för vana att luncha ihop på fredagar - så har vi gjort i flera år nu. I fredags var inget undantag, krispigt stekt sejryg med skirt smör. Det där ligger djävligt högt över äckelkorven på Statoil