onsdag 9 mars 2022

Shepherds pie - lite annorlunda, men gott


Jag kokade en köttfärssås för frysen i veckan och åt lite av den i tisdags med pasta. En del fick koka ihop ordentligt för att bli en köttgrund till Shepherds pie. Egentligen ska den göras på lammfärs, eller egentligen och egentligen, den här köttfärsen blir bra.  Förstärkte lite med örter som jag har torkade från landet.

Fem potatisar fick koka. Stöttes och blandades med ett uppkok av en matsked smör, två matskedar ankfett, salt och två deciliter grädde samt en äggula och tre deciliter riven ost. Sådär ja. Såpritsas ut över köttfärsern och bakas i ugn 30 minuter 200 grader. Gott!

En av de bästa äggrörorna med ägg, ankfett, smör och grädde. Serveras med Bacon från Björks i FärilaDen där frukosten står man sig på vill jag lova.

Fem ägg

1/2 dl ankfett

1 msk smör

1 dl vispgrädde.

Sm'ält smör och ankfett i en tjockbottnad. Häll höver grädden och låt koka upp ordentligt, vispa ner ett ägg i taget. Vispa så det verkligen blir en kräm, balancera värmen genom att kastrullen från platten då och då, till exempel medan man vänder bacon i stekpannan. Folk säger mest att äggröra ska lagas med trägaffel, då blir det storgrynigt. Jag vill ha äggröra som en fast kräm och använder visp.

När äggen gått ihop är det klart och då är baconet färdigstekt. I morse serverades det hela på en smörad bit kavring. Gott så!

Ostron en vanlig tisdag - som en liten förrättHan var bara lite över två när han började gilla ostron.
Allt håller i sig nu som snart 15 åring

Ostronälskaren och jag med grillad citron till franska bassängostron, söta, salta, goda. En vanlig tisdag med lite guldkant i munnen, okej då, en ganska vanlig tisdag hos oss med ostron på menyn