lördag 6 april 2019

St Johns! Svindlande körmusikFör otroligt många år sedan var jag med några ”Kingsare” på en evensong med St Johns College Choir under George Guest. ”Kingsarna” gjorde sig hela tiden lustiga över framförandet och dirigenten. Kanske vänskapligt och kärt, vad vet jag, men det var i alla fall inte att ta fel på den konkurrens som gällde mellan de två collegekörerna. Det var lite för beskt, lite för brittiskt för att det skulle kännas helt okej.

Idag var vi i Storkyrkan och lyssnade på St Johns.
Vad säger man?
Den bästa körkonserten ever! (Har lyssnat på elitkörer i 55 år och så var vi i Västerås för två år sedan på en Kingskonsert!)

Vilken renhet, vilken exakthet, vilken textning och vilken värme och musikalitet. Spännvidden i repertoaren gick från Byrds Mass for four voices till Waltons ”The Twelve”. Helt otroligt!
Fick förmånen att säga just det till Andrew Nethsingha efter konserten. Att jag inte hört kören sedan George Guest och då i St Johns. ”Ah during the Golden days”, svarade han försynt. Jag fick replikera och tacka för det mest fantastiska jag hört och säga att det är nu, just nu som är The Golden days.
Ni som inte var där, ni gick miste om något stort! 
Svindlande stor körmusik.