fredag 28 januari 2011

City Gross Stinsen haltar betänkligt


Har precis bestämt mig för att veckohandla. Styrde kosan till den butik jag haft mest förtroende för i Sollentuna de senare åren, City Gross tidigare Vinn och därföre Vi.

Egentligen upptäckte vi City Gross redan i Höganäs för ganska länge sedan då "di gamle" fortfarande bodde i Viken. Då föll vi diekt för deras eminenta köttavdelning med griskotletter som ingen klåfingrig charkuterist varit framme och skurit fettet av.

Efter att utbrytaren Vinn gått från någon slags klarhet till grumlighet och där hyllorna plötsligt gapade tomma, förmodligen för att krediterna inte räckte till, gick City Gross in i lokalerna, minskade ytan och vi drömde om de där kotletterna - som naturligtvis inte setts till.

När jag en gång berättade om vår fettlängtan för den nye charkuteristen fick jag veta att jag inte skulle komma där och komma och tro att jag visste nåt.

Ungefär samma bemötande fick jag idag när jag som sagt, och för första gången någonsin i mitt liv, tänkte satsa på veckohandling av förbrukningsvaror. Då var det vid frukt och grönt. Lockbetet var apelsiner.

Berget av apelsiner doftade petrolium lång väg. Misstänkt mjuka och med begynnande mägelfläckar i skalet.

Jag sa till apelsinmannen, det vill säga mannen som var ansvarit för avdelningen och precis i tillfället plockade med de lösa apelsinerna.

-Du kan väl inte vara särskilt stolt över att sälja de här apelsinerna, de är på gränsen och alldeles uppluckrade i skalet.

"Vet du ingenting, apelsiner ska vara sådana när de är mogna", svarade han.

-Du har missuppfattat, sa jag. Det här är övermogen skit som ni fått billigt ett parti och nu försöker pådyvla folk som inte vet bättre, svarade jag.

"Man får vad man betalar för", svarade han plötsligt"

-Har City Gross densamma inställningen även i charkavdelningen? frågade jag. Att man kan sälja "pågränsenkött" för kunden vet inte bättre och får det han eller hon betalar för.Vet ni - en butik som den här, med en sådan avdelningsansvarig, den skiter fullständigt i om jag handlar eller inte där - de tycker till och med helst att den som har synpunkter eller ställer krav gärna kan gå någon annanstans. Därför skriver jag om det här, att det inte längre är den enda minsta lockelse att handla på City Gross Stinsen. En rutinmässig köttdisk vilken som helst (nu handlar vi knappt kött längre i snabbköpen, men ändå kan man ha en synpunkt), skitiga kundkorgar, trasiga kundvagnar, vingligt på mejeri med bara ett slags smör och osäkra leveranser från Åsens, en frukt och gröntdisk som inte sköts, personal som inte vet (utom två i kassorna som måste känna sig förtvivlade), sorgligt bondfångeri med lockvaror som lyser sekunda billig skit.

Sorry and goodbye!

PS Jag backade ut från grönsaksdiskens illaluktande apelsiner och lär nog inte komma igen DS