lördag 3 maj 2008

Övervintrad kål

Medvetet fick den så kvar, åtta plantor, Rysk slätbladig grönkål, en gammal svensk kulturväxt från 1800 talet (säkert ännu äldre). Den går vi och skördar av vintertid. Nu under vären ger den välbehövd smak och c vitamin. Wokad med ostronsås, salta sojabönor och tillsammans med fläsk är den bättre en kinesisk broccoli med de mjälla stammarna.

Så här lagade Rodjana till den idag. Stekte i olja (wokade) och så olika sojasåser och ostronsås som kålen vick stuva i utan att förlora form, fläsk till!

Den sköna konsten

Riktig odlingsdag - med ryggont som konsekvens. Vita påskliljorna står vackert i solen och jag fick till de perenna rabatterna. Tog bort massor av tuvor av bergsklint och gulris som har en förmåga att sprida sig som kvickrot. Nu ser det "rensat" ut och jorden fick sig en dusör med hästdynga och kompost. Snart ska astrarna planteras ut, ringblommor sås, indiankrassen sättas in som marktäckare, Dahliorna planteras och mina gladiolus får bilda fond mot riddarsporrarna i blått, men det är en månad dit.