lördag 3 maj 2008

Övervintrad kål

Medvetet fick den så kvar, åtta plantor, Rysk slätbladig grönkål, en gammal svensk kulturväxt från 1800 talet (säkert ännu äldre). Den går vi och skördar av vintertid. Nu under vären ger den välbehövd smak och c vitamin. Wokad med ostronsås, salta sojabönor och tillsammans med fläsk är den bättre en kinesisk broccoli med de mjälla stammarna.

Så här lagade Rodjana till den idag. Stekte i olja (wokade) och så olika sojasåser och ostronsås som kålen vick stuva i utan att förlora form, fläsk till!

2 kommentarer:

Jessica sa...

Använder Rodjana eller du asam gelugor (garcinia atroviridis) i matlagningen? På thai ska den kallas khaek eller sommawon. I såna fall, vad är bäst att göra med den?

(Jag håller på att återupptäcka sydostasiatisk mat, jag tar alla tips jag kan få tag i).

Lagers tabberas sa...

Som Khaek är syrligt som fan och används mest i Sydthailändsk mat och som ingrediens i grytor för att de ska hålla längre, den lär ha en viss konserverande effekt. Men nej, vi använder den inte hemma i vår matlagning.