söndag 28 april 2019

Nu är den klar!


-->

Nu ligger den där, den nya boken. Åkte upp till Falun, till tryckeriet i förrgår, bara över dagen. Kunde inte hålla mig från att själv hämta de första lådorna. Postnord och alla andra i distributionen är inte att lita på, tänkte jag. Alldeles strax är den ute i handeln. ”Gladys del Pilar, tro hopp och kärlek” Bokförlaget Mormor.


Igår kväll hade vi ett slags väldigt internt boksläpp, en mycket privat middag hemma hos Gladys med en helt magnifik trerätters.

Måndagar har varit intervjudagar i över ett år, hemma i soffan, på kaféer och lite varstans. Massor av material som det sedan blev min grej att koka ner, läsa upp, få godkänt, korrigera, skicka igen för läsning. Det där ältandet i processen är helt fantastisk. Men mest fantastiskt är att få tränga in i en människas liv och komma så nära att det ibland vibrerar. 


Lägger fram boken för Gladys där igår kväll och den landar. Samtidigt en sorg att det är över nu, att de där många orden ska läggas bakom, inte försvinna, bara finnas kvar efter att man gått vidare, liksom droppade ord färgade av vedermöda från oss båda. 

Igår kväll hade vi vårt högst privata boksläpp tillsammans med våra respektive och några speciellt inbjudna middagsgäster. I mitten av maj blir det ett större släpp med inbjudna ur en nära, men betydligt större vänkrets hos oss båda och senare i mitten av sommaren blir det en sommarfest med boken i centrum.