söndag 6 maj 2018

Vegoburgare med högrevsalternativ


I förrgår slapp jag köket utom att diska bunkar och kastruller vilket är ren meditation. 
August och Kicki satte igång med middagen, sötpotatis i ugn och hamburgare på svarta bönor, rostade naketpumpafrö och persilja, hur djäkla gott som helst. 

Som alternativ fanns också saftiga burgare på högrev.


August hade haft sin koncentration på att göra mozarellasticks för han tycker inte att en hamburgermiddag blir komplett utan dessa.


Sedan några bilder på veckan som var med tomatsallad med getost och en räksallad värd namnet.
Den söndag som idag är drar vi på brunch och testar nya Edsbacka Wärdshus och sedan ny vecka. Påminde om gammeldags stadshotellomelett fylld med stuvad spenar. Nattamat!Tomad med lagrad getost


Hur ska det här sluta? Spänningen är oliiiidlig!

Vuxengrejer med döda, levande och släkt


-->
Heldag med sköna August. Först kändisvandring vid Katarina kyrkogård, Lars Wivallius, Putre Wickman, Anna Lind, Cornelis, Leygraf, Per Anders Fogelström, Mikael Nyqvist, Gustaf Sjökvist, Tomas Tranströmmer med flera, alla med berättelser, alla med en historia, alla döda.

Sedan bland de högst levande, men åldrande vänner i ateljéhuset på Fiskargatan, Mosebacke. Curt Hamne, Lea Ahmed Jussilainen, Hasse Lindroth och kaffe med faster Karin Mehrens, Erika och kusinbarn. Hur trevligt som helst och allt hör ihop och August fick träffa sin tremänning ffg.


Ett doftande minnesmöte när jag gick in i grafikateljén där jag tryckte etsningar för över 40 år sedan och så en vända in i centralköpet där jag heller inte satt min for sedan Hendrik Nybergs tid. Märklig nostalgi rakt igenom.

En snabbglass och fika på nya gelaterian i Edsviken, vänligt ställe med själ och så till vännerna Janne och Gittan med fikabröd, samtal, kaffe och lugn på terassen.

Fantastiskt med en elvaåring i släptåg som gillar långsamma vuxengrejer, samtala, titta på konstnärliga bilder, träffa historiska människor både de i gravar och de som är högst levande och äta vuxenglass med intensiva smaker på en gelateria.

Planer för i morgon med August: Sätta bondbönor på den halva kolonilott jag fått förmånen att småodla på under säsongen, sedan fika hos storebrorsan Gaston och barnbarnen Freija och Alice.