måndag 13 september 2021

Gräslök för hela året


En tuva som vi flyttade till en liten ny ruta i kökslandet nära köket för sådant som behövs dagligen att skära eller plocka friskt och färskt. Gräslök, timjan, basilika, fransk estragon, plocksallad, beska och kryddiga japanska blad, ostronört

Nu hade den vuxit sig ansenlig och tillräcklig för att skuren ge oss gräslök för hela vintern. Lösfryst i backar. Bara att öppna burken och repa gräslök med en sked.

Just nu, inläggning av gurka inklusive en bunke rejäl saltgurka. Snart att ta hand om pak choi, vitlök och gröna lavatomater att hänga i fönstret till mognad.

Lämnade igår med mycket kvar i landet. Chansar att det inte blir frost tio dagar och nätter framöver. Har en tobakssort kvar i landet som behöver en extra vecka för att nå maximalt nikotininnehåll. Ska tvättas och hängas i ladan till ännu mer snus till vintern.

Kvar finns säkert ytterligare n skörd västeråsgurka, morötter, röd, cirkel och vitbeta, ytterligare svart och grönkål, röd toppkål och en del potatis. Jo, det klarar sig nog.