tisdag 23 januari 2018

Nattvandring IIIÅt tre isterband. Assar ville ut. Skällde som vanligt sitt ”vill-ut-skall”. Nästa sista utgången. Lunchen i hundgården med rasande lekar.
Mörkt, men mildare. Minus 0.3, ändå kallt, som surt i luften och vind, blir kanske snö till natten.
Undrar hur man kan bo sådär, som folket i radhuset som förmodligen betalat hutlöst för boendet. Bo i ett akvarium. Och knappas gardiner, så avslöjande av liv även om man som hastigast bara går förbi och noterar där mellan B och F.
Släckt i första med ledljus, halvt upplyst i D. I E står ett par i dunklet i köket under fläktlampan och lagar mat. Hon vid spisen och rör, han snett bakom som att ta henne om höfterna och dra henne till sig, men då är jag redan på F med Assar och ser inte mer.
I lägenheterna på andra sidan är det också ogenerat. Som flimrande TV-apparater står perspektivfönstren och avslöjar innanmätet som också är gigantiska TV apparater som täcker halva väggar.
Går runt och det slår mig att sedan igår har alla i radhuset, som genom ett trollslag, tagit ner sina väldigt adventsstjärnor. I B hänger bara päronlamporna kvar i första och andra fönstret i svarta ledningar.
Ingen hemma hos raglande mamman, eller nedsläckt av annan anledning. Kanske de kapitulerat, att barnkalasets efterspel blev droppen, att det är slut nu.

Assar bajsad och kissad.