onsdag 5 april 2017

När mycket kraschar i skallen tar jag Assar på promenad


Idag var en sådan där dag när alla tankar bara stockar sig och man glömmer hälften av de tankar som måste tänkas klart innan det blir något av dem.
Bäst tänker jag med Assar i koppel och ut över Antuna på promenad. Då tänks det klart.
I morse till ackompanjemang av tusentals fåglar. Önskar att jag skulle bli bättre på att urskilja brandkronad kungsfågel, ortolansparv, vitstrupig sibirisk piplärka, mindre hackspett, flodångare, men jag kan inte det. Här de vanliga, spillkråka, lärka, tofsvipa, trana, ormvråk och häger, några av de jag är säker på runt omkring Lugnet.Har känt mig lite som Stefan Sauk i "Det är mycket nu". Samtidigt vet jag att bena ut, lärt mig ta en sak i sänder, förstått att skriva upp och är ganska bra på att ta det viktigaste först. När jag misslyckas och fastnar i något som är roligare förstår jag samtidigt. "Det är mycket nu", Absolut, men Assarponken fordrar väldig uppmärksamhet och kommunikation och bryter effektivt mina irrgångar. Bra så Assar.Och visst kommer jag att sakna det här. Går in i sista månaden på Lugnet. Förstår att vinna tid när vi lämnar, förstår att få det lugnare, vilsammare och mer givande social gemenskap.
På söndag har vi en hel del väldigt fina grejer på loppis på Lugnet mellan 11 och 14. Kom gärna och botanisera bland Lager/Ericssons Artefakter och gå genom boklådarna med över 700 volymer av flest konst och matböcker. Byttor och pannor och bestick och slevar, en del udda grejer och några möbler. Kan nog bli ganska "najs". Först till kvarnen.Efter promenaden i morse lankade jag på morgonsumpen, utmärkt!

Grattis älskade unge

Almis fyller 15 idag. Sköna underbara vackra unge, visst fick du en mobil i morse och här får du ett litet axplock av bilder också. PUSS och GRATTIS Påre!