lördag 30 oktober 2010

Mieng Kam - falska betelblad, en oemotståndlig middagVi har skrivit om de där bladen förr, (här och här) den läckra sötstarka såsen som täcker torkade umamispäckade räkor, ingefära, lök, chilli, rostade jordnötter och riven rostad kokos lagt i ett falskt betelblad, ett löv från Chapluträdet. Wow!!! det är laddade smakpaket som man liksom inte kan sluta äta av, man blir manisk och berusad av smakerna och texturerna.

Så det så!

I veckan hade vi Mieng Kam orgie!

Den som känner sig trakterad kan köpa färdiga kit i utvalda asienaffärer. I en påse ligger allt man behöver. Kolla bara datum. Sådana där påsar brukar bli liggande. Och i vilket fall som helst, tvätta av bladen noga med ljummet vatten och lägg dem att torka på duk innan de äts (gäller för allt grönt och odlat man handlar från Asien!!!!)

Fotbollshuliganer

Lennart, Christer och Tabberaset

Fick en bilder av Christer och kan inte låta bli att publicera den. IFK Norrköping GIF Sundsvall 1 - 1. En treklöver huliganer på vift, sista matchen i serien - nu blir det allsvenska matcher och förhoppningsvis väldigt rolig kommande säsong.

Jag vet inte om det är en årskris som uppenbarar sig eller ett sätt att försöka hitta lite rötter. För som jag skriver i tidigare blogginlägg är jag mindre intresserad av sport och mer intresserad av annat.

Efter att ha sett den tredje fotbollsmatchen i livet så har jag fått lite blodad tand. Första matchen var för 50 år sedan. Den andra var alldeles nyligen och den tredje när bilden ovan togs.