lördag 13 februari 2010
Goongchea nampla och falska betelblad
Thailändsk mat på bordet igen - bara thai. Toppades och inleddes med Mieng Kam som är ett litet knyte man tillverkar själv vid bordet, kam betyder just munsbit. (Tryck på länken och hitta både debatt, diskussion och klarhet om dessa "falska" betelblad.)
Chaplu är ett blad från träd och i det läggs bitar av ingefära, lök, chilli, rostade jordnötter, torkade räkor och rostade strimlor av kokosnöt. Allt begjutes med en sås av sockkerlag på palmsocker och fisksås, spetsad med chilli och kapi, räkpasta. Allt viras in till ett paket och tuggas - det är beskt, syrligt, sött och salt på samma gång - dessutom "djäkligt" hett.
Fina franska ostron fick följa med till bordet som svalka. Så åt vi också min alldeles personliga delikatess Goongchea nampla söta och starka, friska.
Middagen fick också innehålla en kwaytiao på syrligt kokt fläsk och nudlar. Avslutning en thailändsk rispannkaka.
Gäster?
Självklart!
Thai?
Både ock.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar