fredag 18 januari 2008

GI bantning - med mycket fett


Det här är inte officiellt än.
Jag börjar så smått, att utesluta kolhydraterna för att kanske bli av med gubbprofilen, ivrigt påhejad av Rodjana som tog tag i vår egenodlade vintersquash "Blue Hubbard" som nu är allt annat än blå utan orangegul och helt mogen.
Så det blev vitlöks och persiljesmörstekt fläskkarré och matvetesallad med ljumma marmarabirlikoliver.
Pumpan rostades i ugn med kardemumma och salt, en skiva getost av billigt märke till och så olivolja från den lilla exklusiva olivgården i Italien som vi hämtar hem den från i femliterdunkar.
Morgonen började med ägg och ansjovis så med några få undantag har dagen gått i allt annat än kolhydraternas tecken. Fick nämligen tag i min favoritjuice som jag inte kan motstå, surkörsbär. Blandad med Willys iskalla Premiärsoda hasip/hasip (betyder fifty fifty på thai, alltså ha=5, ha-sip=50=hasip-hasip 50/50) är den en dröm.
Till i morgon hade jag tänkt ladda med ett berg av bacon...
...det känns som om ett kilo försvunnit!