söndag 23 augusti 2015

Snabbt hett och riktigt gott, nudelsoppa till lunchen


Speciellt nu när det är så somrigt ute behövs den där hettan i maten. Jag har alltid reducerad hönsbuljong hemma, inte sällan som gelé i kylen eller infryst i portionsförpackningar.

Äggnudlar, eller egentligen vilka nudlar som helst, hönsbuljong, antingen småbitar av kyckling eller fett fläsk, rostad chili, vitlök, lök skuren i tunna båtar, hyvad vitkål.

Häll kokande vatten över nudlarna och låt stå. Koka upp hönsbuljingen och ös i proteinerna (fläsk, kyckling, räkor, bläckfisk el dyl) ös samtidigt i strimlade vitkålen och chilin samt vitlöken som är hackad.

Låt koka tills nästan genomkokt. Häll över avrunna nudlar och gul lök. Smaka av med lite ostronsås och passa sältan med fisksås.

Sådär ja, klart att servera i en stor bunke.

Ägg direkt från redet


Hemma på Antuna har vi förmånen att kunna hämta nyvärpta, redesvarma  ägg direkt från Tyra Karlssons hönsgård. Att avnjutas till frukosten varje morgon, treminuters!
(messa mig om Du bor i närheten och också känner dig sugen på riktiga ägg)