torsdag 12 februari 2009

Kan jag ta av korven?



Rodjana är helt såld på de riktigt lagrade och torkade franska korvarna. De bland andra som jag släpade hem från Lyon häromveckan.
Ïgår fick jag en försynt fråga:
-Kan jag ta av korven?
Men vad i...det är ju bara att äta, det är de till för, svarade jag självklart.
Då förstod jag. Den korv som åsyftades var en lagrad och långtidstorkad, mognad fläskkorv och den var vackad. Nu låter det nästan som självmord, men vacken är en bra förpackning. På saluhallen i Lyon ger de den servicen väl medvetna om att det kommer delikatessnördar från hela världen och som har en lång resa hem. Och jag hade så mycket korv redan att jag ville förlänga hållbarheten på den här med en eller några veckor.
Därför låg den där oåtkomlig och blankpackad.



För Rodjana var det en helt korrekt fråga; Kan jag ta av korven? Allts ta den ur vackpacket.
Hon befriade den och hängde den ovanför diskbänken med de övriga.
Och vilken smak, fett siden, torrt damm, nötig mandel och med dragning åt malmedel.
Se där, så ska en riktig korv smaka, Herredjävlar!