måndag 7 september 2009

Piggvar


Det här är en piggvar.
Omsorgsfyllt smakrik och perfekt i tempbakning - kanske den medst perfekta bit piggvar jag någonsin ätit. Kanske till och med den bästa bit fisk jag ätit någonsin.
Jag sa det inte med en gång. Jag smakade inte och kände efter och slog fast att det här var nog....
Det har tagit en vecka snart att förstå och det har inte med mitt förstånd att göra.
En matupplevelse räcker inte för stunden - en matupplevelse tar tid och är under hela denna tid magnifik inre underhållning.
Piggvaren tillagades i vattenbadet hos Frantzén Lindeberg och serverades mig vid en storslagen kväll i veckan som var. Smakerna räcker ännu. När jag sluter ögonen känner jag omedelbart nötigheten, texturen, den varma fisksmaken, mildheten, sötman och tillhopa blir det en stor show i munhålan.
Lite fågel till med sältan och kantareller från skogen.