måndag 22 januari 2007

Köttbullar blev nudlar och som tam


När vi gick för att hämta ungarna så gick vi förbi affär’n och tänkte om vi skulle stå ut att köa vid kassorna eller om vi skulle ta ur frysen, köttbullarna från jul som blev över, stekt potatis från potatiskoket i helgen? Det skulle få bli så. Nån brun sås går ju alltid att få till om man nu ska ha sås.
Någon timme senare såg det helt annorlunda ut i verkligheten!
Morteln gick igång tillsammans med järngrytan. Thainudlar, ägg, kinakål, chilli, medelstora torkade räkor (Gong haeng), pojkesoja (Healthy Boy, nu har jag nämnt den så många gånger i den här bloggen att jag snart borde ha betalt!!!!) fisksås. Och för morteln; grovt strimlad gurka, små torkade räkor, färsk vitlök, lime, färsk chilli, fisksås, lite socker. Och som tam på gurka ska vara råhett och svida härligt för det är en lockelse, ett behov i det. Tillfredställelsen kommer efteråt och den känslan är ljuvlig. Då finns gurkan kvar där, svalkande, len, skön och så fisksåsens sälta.