onsdag 2 mars 2011

Den goda äldrematen



Påmindes alldeles nyss genom en helt obekant människa som skickade en länk till en krönika jag skrev för ett antal år sedan.

Jag återger den här för krönikan är värd en omläsning (klicka på länken).

Så konstaterar jag att mina egna föräldrar har fått det väldigt bra. Deras huvudmåltid är höjdpunkten på dagen och farsan som ätit sina luncher i 35 yrkesverksamma år på Teatergrillen känner sig som hemma.

Igår dijonsenapsströmming med mos och lingon. Häromdagen stekt långa med smält smör, hackat ägg och färska handpillade räkor.

Jag hämtar mat så gott som dagligen från Edsbacka Wärdshus som har Storstockholms mest prisvärda luncher just nu.

Stor skillnad mot tidigare år i södra Sverige där de fick avljummad svart låda med mikromat tillredd i Småland under natten och körd med långtradare till ett uppvärmningskök nästgårds att sedan ätas ur boxen.

När man inget annat minns minns man smaken och då minns man en hel värld!