tisdag 29 december 2015

Bara en snabb idé, glass på banan och mango


Vi blir allt mer spretiga i vår mathållning. Pratar inte om mig själv utan om alla man träffar och umgås med, släkt, vänner, bekanta.
Så var det inte förr, då tuggade och svalde man inte lika selektivt som nu.
I julhelgen var det laktorintolerans, IBS, och vegan i en härligt salig röra, vilken naturligtvis ställer krav på brigaden här hemma. (kommer in på vårt julbord lite senare)
Som ett derivat från helgen snodde Kristina ihop en bantningsdessert (?!) igår kväll. Bästa glassen någonsin efter Frantzéns kantarellglass för några år sedan. Lättfrysta bananer, hårdfrusen mango, granatäppelkärnor och lite juice från urplocket!
Alltså, blir knappast bättre på hemmafronten. Inga mjölkprodukter, inget socker (annat än livsfarlig naturlig fruktos) inga tillsatser, bara len fin glass!