söndag 6 december 2015

Äggakaka både till middags och frukost


Så blev det frukost allt i dansk mening som svensk lunch och med stekt fläsk till.
Kristina har skåningar i sitt första barns familj (hänger ni med?) och självfallet lagar hon därför äggakaka efter ett gammalt släktrecept, mastigt gott.


Igår nåddes lite av kulmen på helgstressen med kalas och familj och "tjuge tjejer". Då slöt vi dagen med äggakaka och bacon och lingon.



Idag är ett av Kristinas barnbarn här och pysslar tillsammans med August, riktigt julpyssel av sådan dignitet att allt material översållar hela vårt stora matbord i köket.


I en paus i stöket och alldeles glittrigt överallt lagades äggakaka med rimmat stekfläsk.
Nu har jag två rejäla överblivor att skära i tärningar och äta uppstekt med fläsk i morgon måndag till lunch.

Sockerlykta mä spätts!


16 år med 20 kompisar på middag



Så var det över då, Tabberaset på Lugnet med nybliven 16-årig Lovisa och med 20 gäster till bords i fredagskväll.

Vad som tillreddes?
Ja inte efter Katthultslistan precis.


Här var det:

ett fat med hummus


ett fat med potatis i lök och majonäs



ett fat med grillad salt aubergin i olivolja


ett fat med små champinjoner stekta med lök, chilli och olivolja
ett fat med små grillade kycklingspett
ett fat med falafel
ett fat med brieost
ett fat med stora getosten
ett fat med oliver
ett fat med filodegsinbakad ost och spenat


ett fat med vårrullar


ett fat med focaccia


ett fat med tapenade
ett fat med glass

Alma till vänster och födelsdagsbarnet Lovisa till höger

Lördagen gick till familjefirande och då dukades upp sak samma, men det som lagts undan. Så kom alla barnen och barnbarnen och jag glömde ta bild för som vanligt gick diskussionerna höga kring bordet, men allt kompletterades med två tårtor, en med hallon och en med blåa bär.