lördag 13 november 2021

Paa Low Moo till middag - en av våra många favoriter

 


Hittade fläsksida till halva priset - vem blir inte lycklig då? - skuren i svålen som till en dansk flæskestek, en sån där som får gå två timmar i ugnen och ösas ösas ösas och så få en riktigt het avslutning på 270 grader så svålen bubblar och blir alldeles frasig.

Jag tog den här översta grissidan och skar i kuber. Så fick en rödlök skuren i bitar först fräsa i olja tillsammans med fem-sex stjärnanisblommor, två kanelstänger och fyra-fem torkade thaichilli innan fläsket gick i och bara fick en sån där liten charmig bränna. Ständig omröring och så på med vatten så fläsket drunknar. Svag värme så det knappt bubblar på ytan, bara simmar runt i fettöar som rör sig. Två timmar. Sådär ja, härligt (som man upprepande säger om god mat på TV).

Smakar av mot slutet med soja och fisksås, ganska rejält.

Jodå det här blev bra. Serverades med ris och lite extra chilli och så några skvättar fisksås över riset och två hårdkokta ägg per person (ska egentligen vara en hög vaktelägg, men det gick inte att få tag i för stunden.)