tisdag 18 april 2017

Två veckor kvar på Lugnet, flyttgröten på värmning

Ja alltså. I morgon ska jag på hälsocheck. Inga bra förutsättningar där man försöker få allt att gå ihop i en handvändning. Ny ateljé, ny lägenhet, flyttning med flyttbolag, flyttstädning, fönsterputs och massor av skräp att köra till tippen med i omgångar, genvägar och nödlösningar och kanske det svåraste; att stå där och försöka få struktur i nedpackningen så att allt kommer till ytan vid uppackning och på rätt ställe.



Idag blev en av nödlösningarna en hyfsat god ugnsbakad sej (45°C) med bara smör och provençalsk kryddblandning. En sås på en bottenredning med smör och mättad grönsaksbuljong, grädde och crème fraiche. Ett gott dillmos till.



Och när jag gräver, eller bäst jag gräver, mellan två inramade skitgrejer hittar jag två tunna bilder med tusch och akvarellfärg på japanpapper. Kommer ihåg att jag gjorde dessa två bland tjugotalet till för en utställning där jag skulle gå en motstridig ny väg, en serie "Petitesser". Var de andra alla är vet i katten, kanske sålda för de var rätt billiga, Små är de också, bara 19 x 14 centimeter.



Lustigt när jag hittar saker av mig själv som är så diametralt motsatta mig själv, men, men. "Hej på dig, kul att ses igen". Senast var söndagen den 7 december då jag och Jan Erik Willgohs hade vernissage i Sollentuna på ett kommunalt galleri ovanför Östra Centrum. Måndag var det stängt. När vi kom tillbaka för att öppna på tisdagen var det tungt. John Lennon hade mördats under natten. Vi satte dit skivspelare och högtalare och bilderna fick ackompanjeras av John soloröst.