fredag 18 maj 2012

Sista rätten på Thai under förra thailändska veckan



Vi hade en thailändsk vecka.
Det fick August att konstatera: "Nu för tiden är det bara thaimat, både hos dig och hos mamma - jag tycker du ska laga svensk mat"

I alla fall fortsatte vi veckan ut och avslutade i söndags med vårrullar.

Man gör så här att man själv rör ihop lättfräst (utan att det tar färg) frisk fläskfärs. Blandar i blancherade sedan isvattenkylda tunna strimlor av toppkål, riktigt blötlagda glasnudlar doppade i kokande vatten. små öronsvampar eller annan svamp, strimlad fint. Tunna morotsflisor också dem doppade i kokande vatten någon halv minut. Alltså, ta vad som finns hemma och sådant man kan tro ska passa - upptäckte tidigt att det finns inga regler, det är ungefär som för korv!.

Alma och August hugger in!

Blanda detta, som ska användas som inkråm, med svampsoja, fisksås och lite ostronsås. Ställ bunken på bordet med tallrikar och ett paket vårrullepapper. Sedan ropar man:

Luuk, mani, pai leoleo, pha pia time.


Så sätter de sig ner och rullar och limmar ihop precis som det ska göras.



Friteringen sköter jag själv om. Så äter vi med mörk soja och söt chillisås, frossa!