torsdag 6 juli 2017

Som man såsar får man svar


Bästa att ha i frysen, några paket "wings" av olika slag.  Bara att ta ut och värma i ugnen eller slå några minuter i mikron.

Men att köpa färdigt blir ganska dyrt i längden, speciellt om det tuggas ett paket om dagen så här om sommaren och som olika slags mellanmål.

Sagt och gjort. Har börjat med ett experimenterande och är inte riktigt klar än.
Så långt kör jag vingarna med majsmjöl blandad med salt och lite olika kryddor. In i ugnen för att torka upp och lagas till.
Under tiden gör jag en sås att pensla dem med. Kikkoman, spiskummin, chiliketchup, stark rökt paprikapulver, chiliflagor, honung eller brödsirap.
När vingarna nästan är klara penslar jag dem rikligt med "sörjan" och så in i ugnen igen. När det börjar bubbla tar jag ut dem och låter torka. Kallnade får de portionsförpackas för frysen.

Ett annat händigt sätt är att marinera dem med fisksås och krossade korianderfrö över natten (plastade i kyl) Ugnsbaka direkt och pensla röran på precis innan de är färdiga.

hmm, blir nog en sådan för kvällen att knapra på.

Någon har dött av ett brustet hjärta...

...och förvandlas till hundgodis i flera steg.