onsdag 8 juli 2009

Kalven - snuvad på det bästa - flisigt skön kalvdans



När vi var hos Yvonne Edlund på Väddö Gårdsmejeri fick vi inte bara underbara ostar utan också råmjölk till kalvdans.
Idag lagades det kalvdans i det tabberasiska köket - och vilken kalvdans det blev!
Att vi också råkade ha hjortron hemma gjorde saken bara "liiiite" bättre. "Fådda" hjorton smakar ohyggligt bra.
Middagen föregicks av prima entrecote och rostade färskpotatisar, vispad smör med vitlök från Lindahls.
(Jag har kalvdans kvar till frukost).

Ett blått och orange landskap


Hittade den här också, glasad och ramad i ett stoprt kuvert instucket bakom en frack och en smoking från tidigt 1900 tal.
Landskapet är från Gotland tror jag, målat någon gång under början av 90 talet - tänkbart prick 1990. Gjorde en hel hög sådana där skrapade landskap som berättade på ytan såväl som i färg.