tisdag 9 januari 2024

Morgonkaffet - bästa på hela dagen


Nu är julen slut slut slut! Dags att ta ner de få små 
juldekorationer vi har. Funderar över det nu under det 
tidiga morgonkaffet, en espresso i spisa ribb. 

Bästa lilla privata kaffestunden klockan kvart i sex innan dagen riktigt vaknat

och när vi gått från nära 30 minus till Stockholmsväder och detta i ett nafs. 

Vardagen är över oss igen och planer för den. 


I förrgår Tallåsen på restaurang Torget i 27 minusgrader. 
En alldeles förträfflig kalvrygg från Stenspers gård i byn, 
terroir så det förslår - bästa köttet. Igår svängde vi förbi 
gården och fick md oss ett innanlår och en högrev 
samt två kilo köttfärs - nu blir det wienerschnitzel och 
blanquette.


Tallåsen lever upp till sitt rykte. Från att ha varit en rik 
småföretagarbygd till en insomnad utvandrarbygd till att nu 
vara ett mål för resan med en sammanhållen bykänsla och folk som bryr sig.