fredag 18 januari 2008

GI bantning - med mycket fett


Det här är inte officiellt än.
Jag börjar så smått, att utesluta kolhydraterna för att kanske bli av med gubbprofilen, ivrigt påhejad av Rodjana som tog tag i vår egenodlade vintersquash "Blue Hubbard" som nu är allt annat än blå utan orangegul och helt mogen.
Så det blev vitlöks och persiljesmörstekt fläskkarré och matvetesallad med ljumma marmarabirlikoliver.
Pumpan rostades i ugn med kardemumma och salt, en skiva getost av billigt märke till och så olivolja från den lilla exklusiva olivgården i Italien som vi hämtar hem den från i femliterdunkar.
Morgonen började med ägg och ansjovis så med några få undantag har dagen gått i allt annat än kolhydraternas tecken. Fick nämligen tag i min favoritjuice som jag inte kan motstå, surkörsbär. Blandad med Willys iskalla Premiärsoda hasip/hasip (betyder fifty fifty på thai, alltså ha=5, ha-sip=50=hasip-hasip 50/50) är den en dröm.
Till i morgon hade jag tänkt ladda med ett berg av bacon...
...det känns som om ett kilo försvunnit!

3 kommentarer:

annamaria sa...

Skriv gärna hur det hela utvecklar sig...jag sitter här och försöker mentalt förbereda mig....jag dör när jag tänker på att bara äta 7 bacon och 3 ägg och så 2 avocado till. Förnekelse kallas det visst....

Lagers tabberas sa...

Det får bli Willy bacon.
Allvarligt talat så föll jag första dagen på en guldnougat - kolla inlägget ovan.
Men jag ska försöka hålla i och jag ska rapportera hur bukfetman flyger sin kos och jag blir en ny människa - i alla fall till formatet....nåja vi får väl se.

Viktoria Schiöler sa...

Det ser ju ljuvligt gott ut med kardemummarostad pumpa (hemodlad dessutom!). Lycka till med vikten! Du verkar vara en man som intensivt går in för dina projekt - och då lyckas man bäst (även med viktnedgång).