onsdag 6 juli 2011

Vad ska vi göra på rondellerNågot EU beslut någon gång ger bidrag att byta ljusfyrar mot rondeller och visst fungerar det bättre. Nu behöver vi inte längre stå vid rödljus och vänta på att ingen kommer. Lustigt är att det är först när det slår om till grönt som det kommer någon från andra hållet som sedan får stå att vänta

Men hu vad rondellerna ser ut! Lustigt ett tag med rondellhundar, en sådan har varit på den här rondellen en gång och sedan var det någon som tog sig före att sätta ut kaniner av plast som stals ganska per omgående. Igår befolkades rondellen av cykelburen ungdom som höll något slags internt möte som slutade i vad vet jag. Bra plats att sitta på, hela rondellen är en kulle av gröngräs.

Det finns anskrämliga exempel på rondeller där man skulle kunna anklaga folk för inte minst dålig smak utan också för ren och skär missundsamhet mot dem som ska betrakta eländet.

Den 21a augusti har vi en seminariedag på Hersby Hembygdsgård i Sollentuna (12-16) där ett av halvtimmesföredragen handlar om "Rondellen som inspirationsrik trädgård".