lördag 10 april 2010

Mästerverk på RåkulturI veckan blev det av som vi tänkt så länge - Lunch på Råkultur. Värt varenda spänn, varenda ansträngning, parkering i stan, biltullar, tidspress, allt - det blev en Råkick!
Både jag och Rodjana imponerades stort av både smak, urval, uppläggningar, idéer. Framförallt fräschören. Delar var något av de mest prisvärda vi kan tänka oss just nu.

Vi började med "Langostines råkultur bakad i misosenap" rysligt läcker med stor sötma och bråddjup.
Det här följdes av Nigiri med sockersaltad torsk och pilgrimsmussla.

Nu var vi så inne i ätandet och smakerna som började studsa att vi tog en stor sushi och en Sashimi Råkultur i urval - så bra att vi tog in ytterligare en Sashimi. makrillen med sälta, det lilla röka stinget och så vitfiskar med sin knappast insmickrande tuffhet i både smak och densitet. Senast jag åt så här bra var på en japansk hotellkrog i Amsterdam som gäst hos japanska sojagurus.

Ostron signerade Kittidej Jindanet

Nu ska jag ha ett allvarligt snack med Kittidej Jindanet, vår thailändske kockvän som alla hänvisar till på Råkultur, både Sayan Isaksson och Frida Ronge, och tala om för honom att det kanske är dags att träda fram och visa kunskapen mer offentligt och under egen signatur. Sist vi träffades åt vi ostron "Extra allt" med smakskugga i Thailand. Nu har han förannonserat att komma till Stockholm i maj.

Inga kommentarer: