torsdag 11 juli 2019

En liten resumé så långt


Märkt hur det vänt, hur det mörknar tidigare och hur det ljusnar senare.
Och så långt en skitsommar när det kommer till vädret. Var tog värmeböljorna vägen? Och vad hände med allt som skulle bli varmare…som sommaren 55 och 59 och 2018.
Å andra sidan är det så mycket att vara med om att man inte direkt har någon nytta av värmebölja. Å tredje sidan ska taket målas snart och då är det banne mig på tiden med minst en veckas uppehåll.
Så långt har sommaren varit en resa, en fantastisk sådan och fylld med både jaha och Aha!


Utsiktsberget i Överfälle hos Christina Forsberg och Pelle Adolphson. Bjöds på fantastiska
Pain baigneur med tunnbröd, tonfisk, sallad, tomater och rikligt med sardeller.
Dessa mackor och självklart sällskapet förgyllde.

Fortfarande Överfälle med fantastiska vänner som bjöd en stuga alldeles vid havet och otroligt midnattsljus...


...så ljust vid 00.00 att K kunde sitta vid fönstret och sticka...

...i denna natt över viken. Tre generösa dagar i Överfälle, norr om Örnsköldsvik med middagar och luncher och oemotståndligt program som bland annat inkluderade en lunch i Skagshamn och besök i surströmmingsmuseet, därtill kaffe med kaka på hällarna vid väderstationen och fyren ackompanjerat av labbars flykt.

Hem till Torpet i Hälsingland var det dryga 21 mil. Vi tog omvägen om Kung Cholalongkorns minnesmärke i Ragunda vilket kanske inte varit nödvändigt då det stängde klockan tre och vi var där fem över...


...så vi fortsatte ner över Ånge och till Bräcke där årets vinnare i glass-SM huserar. Få se nu, vad tycker vi? Jodå len konsistens och rena smaker, men har nog ändå ätit en bättre hasselnötsglass. Det är klart det är av toppklass över hela registret, men ändå, kanske skillnad att sitta i bilen på en parkering i Bräcke än att äta glass i en lummig trädgård i Edsviken (bronsmärke och silver under SM). Kanske lokalpatriot också för den delen.


Bara en bit bort från oss, vägen in över Laforsen ligger Eneskogen. Efter flera mil på grusväg från Bräcke kom vi den vägen mot Ljusdal och körde genom fjorårets eldhärjningar. Har inte varit här tidigare, bara kört brandgatorna upp mot Korskrogen. Förödelsen är enorm.

Så, nu hemma sedan en vecka. Har hunnit med massor. Planteringar, gräs, möblering, bokhyllor, hundgård och ännu mer. Samtidigt vila, rekreation, utflykter.


Inga kommentarer: