Och se på tusan, för en tid sedan var vi i Tallåsen och på hemväg mitt i smällkalla vinterlandskapet (-17 grader) vandrade Black Angus på kö mellan utlagda håvor av ensilage.
Inte visste jag att det fanns en så stor besättning nästgårds och dessutom med köttlådeproduktion och försäljning till privata kunder.
Av en liten lustig anledning kom vi över några hamburgare förra helgen. För surt för att grilla ute tyckte vi så det fick bli grillpanna på spisen. Glödhet panna, penslade hamburgarna med lite olja, salt och så stekning till en innertemp av 48 grader, upp för att vila på tallrik.
Åååå, äruinteklok!!! Det är ju rått.
Ja jag vet att ute på restauranger så ska köttet i hamburgare ha en innertemp av minst 70 grader, men det är ju inte klokt, då är köttet förstört.
Köttet då, dessa angusburgare från Stenspers Gård i Tallåsen med de vackra vinterkorna?
Försvinnande gott kött! MEN, trots exakt stekgrad lite hård textur. Mer fett, absolut, men det är ju bara hur jag vill ha det, njurtalg (!) vilket också bär köttets egen smak.
Till våren blir det mer kött från Tallåsen och Stenspers, absolut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar