Vi har sagt det länge, i många år, att den här lille (nåja) telningen borde gå köksvägen. Han är ett smakorakel. Idag typ "Här är ditt kylskåp"
Inte sällan släpper han lös i köket när vi andra tror att vi måste åka och handla för att få något att laga mat på. Då gräver han lite djupare i kyl och frys och lagar en trerätters lunch med smaker som får en att ramla omkull.
"Det här är en vanlig jäkla ramen" Nåja vanlig och vanlig, kanske om man ser till utseendet men smaken på buljongen av bland annat grönkål var svindlande med exakt sötma, sälta och syra och dessutom körd med husets egen chili, våra kantareller från Hälsingland och primörägg från Antuna.
Som avslutning en Îles flottantes i vaniljsås. Jisses, min absoluta favorit sedan jag åt den första gången för en herrans massa år sedan hos Paul Bocuse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar