Nu är julen slut slut slut! Dags att ta ner de få små
juldekorationer vi har. Funderar över det nu under det
tidiga morgonkaffet, en espresso i spisa ribb.
Bästa lilla privata kaffestunden klockan kvart i sex innan dagen riktigt vaknat
och när vi gått från nära 30 minus till Stockholmsväder och detta i ett nafs.
Vardagen är över oss igen och planer för den.
I förrgår Tallåsen på restaurang Torget i 27 minusgrader.
En alldeles förträfflig kalvrygg från Stenspers gård i byn,
terroir så det förslår - bästa köttet. Igår svängde vi förbi
gården och fick md oss ett innanlår och en högrev
samt två kilo köttfärs - nu blir det wienerschnitzel och
blanquette.
Tallåsen lever upp till sitt rykte. Från att ha varit en rik
småföretagarbygd till en insomnad utvandrarbygd till att nu
vara ett mål för resan med en sammanhållen bykänsla och folk som bryr sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar